MUURSCHILDERING FEESTELIJK ONTHULD

DE WIJK FLEURT OP!

Tijdens Burendag, op zaterdag 23 september 2023, werd de muurschildering bij Huis van de Wijk ´De Reinevaer´ feestelijk onthuld. 

Dat werd gedaan door de kunstschilder zelf, Abdalkader Abdalwahed, samen met Frank de Weijer, bestuurder van de Stichting De Reinevaer. In een mooie toespraak gaf Abdalkader aan dat hij zich had laten inspireren door de diversiteit van de Kruiden- en Kleurenbuurt. Zoveel mensen van zo verschillende achtergrond wonen er in de wijk, en ze leven allemaal op zo´n klein gebied. Daarom schilderde hij veel vogels ´van verschillende pluimage´ op de muur aan de Dragonstraat, vogels die we ook hier in de wijk terug kunnen vinden. En alle vogels hebben een takje in de bek, verwijzend naar de kruiden in de buurt. 

De onthulling werd opgeluisterd met een optreden van het dertigkoppige harmonie-orkest van de 180 jaar oude ´Nieuwe Koninklijke Harmonie´. En ook die had een heel divers concert, met muziek uit alle windstreken. Voor hen was het de opmaat voor een concert dat ze op 28 januari 2024 in de Concertzaal geven.

Tijdens de drukbezochte middag werden door R-Newt vanuit de R-Play bus ook nog leuke kinderactiviteiten aangeboden. Al met al een mooie Burendag bij de Reinevaer! 

Deze muurschildering wordt mede mogelijk gemaakt door