Wandelbos-Noord, een gezellige multi-culti buurt

Wandelbos-Noord bevindt zich in het hart van Tilburg West en telt bijna 6000 inwoners. Het is een thuis voor vele mensen van verschillende leeftijden, achtergronden en culturen. De kleurrijke wijk is volop in ontwikkeling en wordt omgeven door het prachtige groen van het Wandelbos.

Ontmoetingsplaats voor bewoners, door bewoners

Wist je dat al onze activiteiten bedacht en georganiseerd worden door buurtbewoners? Daarmee is De Reinevaer niet zomaar een huis van de wijk. We zijn voor vele buurtbewoners een tweede thuis, een verlenging van de eigen huiskamer. Wij hebben oog voor elkaar en maken echt verbinding met elkaar. Dat maakt het uniek en juist zo leuk. Wil je iets organiseren met de wijk en voor de wijk? Doe-activiteiten, knutselen, spel, bewegen, bedenk het maar! We zetten er samen onze schouders onder. Alle initiatieven uit de wijk zijn (in overleg) van harte welkom!

De Reinevaer, een gebouw met historie en karakter

Veel buurtbewoners kennen De Reinevaer als het voormalige wijkcentrum Kievitslaer. Het is van origine dus echt een gebouw van de wijk. Dat het gebouw een maatschappelijke bestemming en functie heeft, merk je meteen als je binnen komt. Het is ruim, uitnodigend, toegankelijk en er gebeurt van alles. 

Er is veel mogelijk in ons gebouw. Het is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er is een invalidentoilet aanwezig. Ook aan de kleintjes is gedacht; we hebben een kinderhoek met speelgoed en spelletjes en er is een kindertoilet aanwezig. Heb je een leuk idee voor een activiteit? Wij komen graag in contact met je om de mogelijkheden door te nemen. We hebben meerdere activiteiten ruimtes waar het kan plaatsvinden. 

In het gebouw van De Reinevaer vind je verschillende maatschappelijke partners, zoals Stichting Voor Elk Wat Wils, waarbij wordt gebreid en gehaakt voor het goede doel en Broodje Aap & Linke Soep, een intercultureel maal met een positief verhaal. Wil je hier meer informatie over, kijk dan op de pagina onder het kopje ‘Partners’. 

Team

Stichting De Reinevaer is er voor en door bewoners. Om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt binnen de stichting, bestaat er een dagelijks bestuur. Het bestuur stelt zichzelf graag voor.

Sandy Keuleman
Voorzitter en kwartiermaker
Frank de Weijer
Penningmeester
Wil je meer weten over het reilen en zeilen van De Reinevaer of wil je jouw talent inzetten en meedoen als vrijwilliger? Spreek onze teamleden gerust aan of neem contact met ons op
CONTACT